Raseinfo

Stell

 Pels

Russisk Toy er en svært lettstelt rase. Den bades når den er skitten eller lukter, med en god shampoo. For langhårshunder med godt beheng anbefales det å bruke balsam på ørene. På disse kan det også være lurt å børste gjennom ørene noen ganger i uken for å unngå floker. Man må prøve seg frem til hvor ofte sin egen hund må børstes og bades, samt å finne den shampoo å evt. balsam som passer best for seg og sin hund. Tilfør gjerne hvetekimsolje i maten for litt ekstra glans i pelsen.

Tenner

Det man skal være litt obs på, er tannstell. Da små hunder er generelt utsatt for mye tannsten, er det viktig å ta godt vare på tennene fra starten. Det finnes flere måter å gjøre dette på. Det beste er å pusse tennene til hunden jevnlig, gjerne flere dager i uken. Kjøp gjerne en tannbørste ment for babyer eller en fingervott og tannkrem til hunder. Hunden skal IKKE ha tannkrem til mennesker! Puss godt. Det finnes også mange produkter på markedet som kan være nyttig å supplere med. Denta Fresh er en væske man blander ut i drikkevannet til hunden. Den er drøy i bruk, motvirker plakk og tannstein, å hjelper mot dårlig ånde. Det finnes også en gel man kan smøre på tennene som skal ha samme effekt. Ellers er det lurt å gi hunden tilgang på skikkelige tyggeben som gir tyggemotstand. Men ofte tar ikke dette alt, så av å til må man en tur innom veterinæren for en skikkelig tannrensing.

Øyne

 

Med litt store, lett utstikkende øyner og små tårekanaler er rasen utsatt for rennende øyner. Under tannfelling renner de gjerne litt ekstra ettersom de hovner litt opp i tannkjøttet og det blir mindre plass til tårekanalene. Det kan være nødvendig å tørke litt rundt øynene daglig med f.eks våtservietter. Å skylle øynene med saltvann jevnlig kan virke forebyggende. Man kan også forsøke Health Glow som er et kosttilskudd i pulverform. Det er kjent for å gi gode resultater. Er hunden veldig plaget, kan det være nødvendig å ta en tur til veterinær for å se etter underliggende symptomer. Det kan f.eks være feilstilte øyehår eller tette tårekanaler.