Kjøpe Russisk Toy

Tips til valpekjøpere

Å kjøpe en hund er en stor avgjørelse som man skal tenke nøye gjennom. Har du den tiden og de forutsetninger som kreves for at en hund skal kunne ha et mest mulig fullverdig liv hos deg? Har du undersøkt nøye hvilken rase som passer deg best? Husk at hunder lever i ca 15 år, har du tatt stilling til det? Har du råd til å ta vare på den, om det skulle skje noe?

Om svaret ditt er ja på alle disse spørsmålene og du har falt på russisk toy, så ønsker vi deg hjertelig velkommen til oss! Vi ønsker gjerne å veilede deg frem til et fornuftig valpekjøp.

Vi anbefaler å forholde seg til raseutvalgets lister over oppdrettere og valpekull(under utvikling) når du skal kjøpe din valp. Det finnes en del useriøse aktører og smuglere ute på markedet man helst burde unngå. Via våre sider har vi luket ut disse for deg.

Gode tips

1. Ta gjerne kontakt med valpeformilder for råd om du tenker på valpekjøp. (Send en mail til trude.gr90@gmail.com, merk mailen med valpekjøp. Legg gjerne ved tlf.nr for en hyggelig hundeprat.)

2. Dra gjerne på besøk hos oppdretteren. Det er viktig å få en god relasjon med oppdretteren så man kan ha en livslang rådgiver, og at man føler man kan spørre om hva som helst.

3. En seriøs oppdretter vil gjerne vite så mye som mulig om en potensiell valpekjøper før de inngår avtale om salg.

4. Valpen skal tidligst leveres når den er minimum 8 uker. Valpen skal ha en gyldig veterinærattest, være ormekurbehandlet, ha chip og være registrert i NKK med stamtavle.

5. For sikkerhetsskyld skal det skrives en kjøpekontrakt. Vi anbefaler NKK’s standardkontrakt.

6. Oppdretteren skal gi fullstendige opplysninger om hunden og bistå med nødvendig opplæring av stell.

7. Dumpede priser skal man stille seg kritisk til, da det er mye uregistrerte og smuglede hunder på markedet. Spør gjerne noen i raseutvalget om du er i tvil.